Kedinin denge sorunları yaşaması, pek çok hastalığa işaret edebildiği gibi nörolojik sıkıntı yaşadığın gösterebilir. Peki kediniz yürüme bozukluğundan ötürü FIP hastasıdır diyebilir miyiz?

Kedilerde FIP hastalığı, kendini çok geç göstermektedir. Çeşitli belirtiler olsa da zaman içerisinde kesin tanı konulabilir. Kimi zaman nörolojik belirtiler, hayvan sahiplerinde ilk şüpheyi uyandırır. Sonrasında veteriner kontrolü ve çeşitli tahliller ile bir kanıya varılabilir. Yazımızda, kedilerin yürürken sağa sola düşmesi ve denge sorunlarına sahip olmasıyla ilgili konuşacağız. Kediniz yalnızca FIP değil, pek çok nörolojik rahatsızlıktan birine sahip olabilir.

Kedide Denge Sorunları Hangi Hastalıklara İşaret Eder?

Denge ve koordinasyon sorunu olarak bilinen ataksi hastalığı, nörolojik rahatsızlıklar arasında fazlasıyla bilinir. Beyincik, omurilik veya sinir sistemine bağlı hasar durumlarında ortaya çıkmaktadır. Ataksi olan kedilerde aynı zamanda baş dönmesi, titreme ve gözlerde istemsiz hareketlerde görünebilir.

Beyin tümörleri, kedilerde yürüyüş bozukluğu başta olmak üzere görme problemleri ve davranış değişiklikleri ile kendini belli eder. Kedinizin normalden daha agresif olmasa gözünüze çarptı ise veterinere muayene ettirmek iyi olacaktır.

Kedilerde Denge Sorununun FIP Hastalığı ile İlişkisi

Kediniz, yürüme bozukluğunun yanı sıra baş titreme ve başın yana eğilmesi gibi sorunlara sahipse durum sandığınızdan daha ciddi olabilir. FIP hastalığı ihtimali burada devreye girecektir. Nörolojik belirtiler arasında kedilerin koordinasyon zorluğu yaşaması, bir anda saldırgan veya kendi içine kapanık hale gelmesi de yer almaktadır. Dolayısıyla birçok hastalık arasından FIP’in tespiti pek de kolay değildir.

En kısa sürede veterinere giderek ilgili kontrollerin yapılmasını istemelisiniz. Kedinizle ilgili tüm gözlemlerinizi veterinere aktarmayı unutmayın. Hastalığın tespiti yapıldıktan sonra, şayet FIP ise ilaç tedavisine başlanması gerekecektir.

İlaç tedavisinin programı bizzat veteriner tarafından yürütülür. İlaç tedariğini ise Alfafip olarak sizlere en hızlı şekilde ulaştırıyoruz. GS-441524 enjeksiyon ve EIDD oral kapsül siparişi verebilirsiniz. İki farklı ilacın da kendine özel kullanım detayları mevcuttur. Veteriner, tedaviye hangi ilaç ile başlanacağını sizlere söyleyecektir.