Kedilerde görülen FIP hastalığında en önemli belirtilerden biri de karında sıvı birikmesidir. Peki her karnında sıvı biriken kedi için FIP diyebilir miyiz?

Kedilerde FIP hastalığı ne yazık ki ölüme kadar gidebilmektedir. Bu nedenle her türlü belirtiyi dikkate almak gerekir. Belirtiler arasında karında sıvı birikmesi de vardır. Eğer ki kedideki hastalık ıslak formda ise karında sıvı olması normaldir. Peki yalnızca FIP olan kedilerde mi sıvı birikmesi olur? Kediler için ciddi bir sorun haline gelen bu hastalıkla ilgili merak ettiklerinizi yanıtlayacağız.

Kedimin Karnında Sıvı Birikmiş FIP mi?

Kedilerin karnında pek çok sebepten ötürü sıvı birikebilir. Bu yalnızca FIP olduğu anlamına gelmez. Kalp yetmezliği, karaciğer sorunları, tümör, kanama bozuklukları, karın zarı iltihaplanması ve börek hastalıklarında da karında sıvı biriktiği görülmüştür.

FIP tespiti oldukça zor bir hastalıktır. Birçok belirtinin aynı anda olması dahi kedinin bu hastalığa yakalandığını net bir şekilde ortaya koymaz. Bunun için veterinerin kapsamlı bir muayene yapması gerekir.

Kedi için kesin tanı konulur ve FIP olduğu belirtilir ise ilaçlı tedavisi mümkündür. Gelişen teknoloji ve tıbbi çalışmalar sayesinde kedinizin iyileşmesi için iki farklı ilaç tedavisi ön plana çıkıyor. Biri enjeksiyon ile deri altından yapılan GS-441524 ilacıdır. İnternet sitemizden FIP ilacı satın alabilirsiniz. Diğer ilaç türü ise oral yolla alınmaktadır. İkisi de faydaları kanıtlanmış ve güvenilirliği yüksek ilaçlardır. Dolayısıyla veterinerinizin yönlendirmesi üzerine ilaç kullanımına başlayabilirsiniz.

İlaç tedavisi ortalama 90 gün sürmekle beraber, pek çok kedide olumlu sonuç alınmıştır. Fakat dozu bir anda kesmemek ve ilacın tedavi bitene kadar kullanmak gerekir. Kedisinin sağlığını düşünen her hayvan sahibi gibi bizler de kedilerin FIP ile savaşmasını destekliyoruz. Alfafip olarak pek çok veterinere ilaç tedariği sağlamaktayız. Yurt dışında üretilen orijinal ilaçlarla sizler de kedinizin sağlık tedavisine bir an önce başlayabilirsiniz. Düzenli olarak kontrolleri yapılmalı ve vücuttaki her bir reaksiyon değerlendirilmelidir. Şimdiden tüm kedi sahiplerine geçmiş olsun dileklerimizi iletelim. Kedinize hastalık süresi boyunca daha fazla şevkat ve ilgi göstermeniz onu pozitif etkileyecektir.