Kedilerde FIP hastalığının tedavisi ilaçsız mümkün müdür? İlaç olmadan FIP hastalığı iyileşmez mi? Kedinize FIP teşhisi konduysa nasıl tedavi edileceği hakkında detaylara değineceğiz.
Klinik çalışmalar da gösteriyor ki FIP hastalığında tedavinin tek yolu ilaç kullanımıdır. İlaç dışında kedilerin bu hastalıktan tamamen kurtulması ne yazık ki mümkün değildir. Kedinizin sağlığına kavuşması ve uzun yıllar yaşaması için ilaç kullanımı ve virüs replikasyonunu durdurmak şarttır.
İlaçsız FIP Hastalığı Tedavisi Nasıl Olur?
İlaçsız tedaviler daha çok belirtilere karşı alınacak önlemler ile gerçekleşir. Mesela iştahsızlığa karşı kedinizin sevebileceği ve sindirimi kolay gıdalar tercih edilebilir. FIP’te yan etki olarak görülen baş ağrısına karşın ağrı kesici verilebilir. Stres faktörünün ortadan kalkması için kedinizi daha sakin ve huzurlu bir ortama sokabilirsiniz.
Ancak nörolojik sıkıntılar için tam anlamıyla somut önlemler alamazsınız. İlaç tedavisi her halükârda gerekecektir. Kedilerde dengesizlik, yürüme sorunu, davranış değişikliği gibi durumlarda virüs replikasyonunun etkilerini en kötü şekilde görmüş olursunuz.
Kedi, yaklaşık birkaç aylık ilaç tedavisine ihtiyaç duyabilir. Buna da veteriner karar verecektir. FIP hastalığı kesin olarak teşhis edildi ise hangi evrede olursa olsun hızlı davranmak önemlidir. Planlı bir şekilde hareket edilmeli ve doğru ilaç tipi seçilmelidir.
Peki ilaç tipi neye göre seçilir? İki farklı ilaç FIP tedavisinde kullanılıyor. GS-441524 enjeksiyon ve EIDD oral kapsülden söz etmekteyiz. İlaçların yan etkilerine ve hastalığın vücutta bıraktığı hasara bağlı olarak bir tanesi seçilmelidir. Veterineriniz en doğru kararı verecektir. Ancak ilaç tedariği konusunda veteriner, ilacı sizden talep edebilir. Bu durumda Alfafip üzerinden gönül rahatlığı ile FIP ilacı satın almak için sipariş verebilirsiniz. FIP’i yenmek için gerekli tüm ortamları hazırlayabilirsiniz. Bu hastalığın çözümü var ve ilaç ile yüksek başarı elde edilebiliyor.
İlacın nasıl kullanılacağı ve diğer detaylar sizlere iletilecektir. Fakat veterinerin kendi belirleyeceği program ve kedinize özel tedavi süreci oluşturması çok daha önemlidir. Çünkü her kedinin hastalık evresi, kilosu, kan değerleri ve çeşitli tahlil sonuçları farklıdır.