FIP hastası olan kedileri tedavi etmek için ne kadar para gerekir? FIP tedavi ücretleri kaç TL oldu? 2025 FIP tedavisi için veteriner ve ilaç masrafları hakkında konuşacağız.
FIP hastalığı, zor bir süreç olmasının yanı sıra maddi açıdan da hayvan sahiplerini zorlayabilmektedir. Fakat sürecin zaman içerisinde belirginleşmesi, klinik çalışmalarla kanıtlanan ilaçların varlığı ile bu masraflar göze alınmalıdır. Kedinizin hayata tutunması, sizin çabanıza bağlı olarak da gelişecektir. Veteriner hekimle birlikte hastalığın ne kadar ileri boyutta olduğunu öğrenmek ve ona göre bir plan çizmelisiniz. Ek tedavi yöntemlerine nazaran ilaç tedavisinin yerini hiçbir şey tutamaz. Çünkü direkt olarak virüsün yayılmasını engellemektedir.
FIP Hastası Kedilerin İlaç Fiyatları
İlaçlar kapsül ve enjeksiyon türlerine bağlı olarak fiyatları da değişmektedir. FIP hastası kediniz için:
GS-441524 10 mg/ml konsantrasyon 10 ml Enjeksiyon 1,750 TL’dir.
GS-441524 (10+1 şişe) 10 mg/ml konsantrasyon 10 ml Enjeksiyon ise 17,500 TL’dir.
GS-441524 (20+3 şişe) 10 mg/ml konsantrasyon 10 ml Enjeksiyon ise 35,000 TL’dir.
EIDD kapsül fiyatı, içerisinde 90 adet olmak üzere 5,500 TL’dir.
Fiyatlar güncel olarak bu şekildedir.
Kedinizin sağlığını önemsiyor ve ilaç tedavisi ile başarılı olmayı umuyorsanız, vakit kaybetmenizi veterineriniz de istemeyecektir. Kesin teşhis konulan FIP hastaları için beklemek, pek de iyi sonuçlanmamaktadır. Bu hastalığın ölümcül olduğunu fakat çözümünün ilaçlı tedavi olduğunu unutmayınız. Başarı oranı yüksektir ve kediniz için bu mücadeleyi başlatmaya değer.
Her iki ilaç tipi de klinik çalışmalarla başarısı kanıtlanmıştır. Fakat bazı kedilerde oral bazılarında ise enjeksiyon tipi ilaç kullanmak daha etkili olabilir. Vücuttaki yan etkiler de hesaba katıldığında, veterineriniz en doğru kararı verecektir.
İlaçların tedavi süresi yaklaşık 3 ay sürmektedir. Bu süre zarfında kedinizle sık sık ilgilenmeli ve onun rahat bir ortamda konforlu bir şekilde yaşadığından emin olmalısınız. Süreç boyunca ek takviyeler gerekebilir, bunu veterineriniz ile görüşebilirsiniz. Sıvı kaybı veya iştahsızlık gibi durumlarda kedinizin güçten düşmemesi ve aynı zamanda bağışıklık sistemini dengede tutmak adına çeşitli takviyeler öne çıkacaktır.