Kedinizin FIP’e karşı korunması sağlığı açısından hayati bir önem taşımaktadır. Bu nedenle hastalık teşhis edildikten hemen sonra uygun tedavi adımlarının yerine getirilmesi gerekir. Doğru bir şekilde yürütülen tedavi sonrasında birçok kedi eski sağlığına tekrar kavuşmaktadır.

Kedilerde FIP Hastalığı Nasıl Teşhis Edilir?

Kedinizin FIP’e karşı korunması için yapmanız gereken ilk şey kedinizde bu hastalığın belirtilerinin bulunup bulunmadığını detaylı bir şekilde gözlemlemektir. FIP hastalığına yakalanan kedilerde en sık görülen belirtiler şunlardır;

  • İştahsızlık
  • Kilo kaybı
  • Ateş
  • Halsizlik
  • Karın bölgesinde şişme

Bu belirtileri gösteren kedinizi korumanın en etkili yolu bir veteriner hekime başvurarak tedavi sürecini hızlı bir şekilde başlatmaktır. Bu hastalık için geliştirilen yenilikçi tedavi yöntemleri sayesinde kediler başarılı bir şekilde hastalığa karşı koruma altına alınabilir. Eğer kedinizde bu belirtilerden birini dahi görüyorsanız emin olmak adına kedinizi veteriner hekime göstermeniz gerekir. Veteriner hekim belirtiler üzerinde daha profesyonel bir tespit yapacaktır. Uygulanan tahlil ve tetkikler net bir sonuç almak için yeterlidir.

Kedinizin FIP'e Karşı Korunması
Kedinizin FIP’e Karşı Korunması

Kediler FIP Hastalığından Nasıl Korunur?

Kedinizin FIP’e karşı korunması yalnızca bu hastalık için geliştirilen ilaçlar ve tedavi yöntemleriyle mümkün olmaktadır. FIP hastalığına yakalanan kedilere şu tedavi yöntemlerinden birisi uygulanabilir;

  • GS-441524
  • Stimulant ilaçlar
  • Kök hücre tedavisi

Kediniz için en uygun tedavi yöntemine uzman veteriner hekiminiz karar verecektir. Her gün tedavi gören kediniz tedavi süresi tamamlandığında kullanılan ilaçlar sayesinde hastalığa karşı büyük bir ölçüde koruma altına alınacaktır. Bu etkili ilaçlar kedinizin bağışıklık sistemini güçlendirme, virüsün yayılmasını engelleme ve iç organ faaliyetleriniz düzenleme için kullanılır. Tedavi sonlandığında yapılan tahliller doğrultusunda kedinizin FIP hastalığından kurtulduğunu görebilirsiniz.

Kedi sahiplerinin önlem amaçlı tedavi sonrasında da düzenli olarak veteriner kontrolü sağlaması gerekir. Bu sayede hastalığın tekrarlanma durumunda en hızlı şekilde tekrar müdahale edilebilir. Kedinizi bu hastalıktan korumanın diğer yöntemleri ise tedavi boyunca kedinizin dengeli beslenmesine yardımcı olmaktır. Aynı zamanda bu süreçte kedilerin psikolojik sağlıklarının korunması da tedavi sürecinin başarılı geçmesine yardım eder. Bu nedenle kedi sahipleri de süreci sakin ve huzurlu bir şekilde atlatmaya çalışmalıdır.